Kan ik direct overstappen?

Of je direct kan overstappen naar een nieuwe energieleverancier is afhankelijk van het soort contract wat je nu hebt en de restduur van dat contract.

Heb je een contract voor onbepaalde tijd dan kan je direct overstappen. Wel heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen.

Heb je een contract voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld een contract voor 1 of 3 jaar dan dien je meestal een opzegvergoeding (overstapboete) te betalen als je dit contract verbreekt. De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de restduur van je contract. Ook bij een contract met een bepaalde tijd heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen.

Het aanvragen van een overstap naar een nieuwe energieleverancier kan je al zo'n twee maanden voor het einde van je lopende contract doen. De nieuwe energieleverancier zal je lopende contract respecteren en pas starten met de levering wanneer je huidige energiecontract afloopt. Dit voorkomt dat je wordt geconfronteerd met een overstapboete van je huidige energieleverancier.

Is je vraag beantwoord? Bekijk hoeveel je kunt besparen op je energiekosten.

In samenwerking met: