Uitleg soorten energie

Je hebt verschillende soorten energie. Er is “grijze energie” gemaakt van fossiele brandstoffen en dit zijn steenkool, aardgas en aardolie. Door de verbranding van deze brandstoffen komt er CO2 vrij, wat schadelijk is voor mens en milieu. Het nadeel van deze grijze energie is dat de brandstoffen een keer opraken. We weten nog niet wanneer, maar het is in ieder geval goed

om te kijken naar andere initiatieven en manieren van opwekken van energie.

Groene energie

Groene energie wordt opgewekt door de natuur. Het grote voordeel van groene energie is dat deze niet opraakt. Voorbeelden van groene energie zijn:

Windenergie

Zonne – energie

Waterkracht

Groen gas

Biomassa

Er zijn inmiddels veel energieleveranciers die veel aandacht besteden aan groene energie en de opwekking hiervan en ook hoe jij als consument stoom kan opwekken. Op die manier kan je ook besparen op je energierekening.  Op het stroometiket kan je per leverancier nakijken waar de producten precies uit bestaan.  Je kan ook een combinatie hebben van grijze energie met groene energie. Gas is vaak nog grijs omdat de ontwikkeling daarvan wat moeilijker nog is en leveranciers hier dus nu een hoger tarief voor vragen. Het is echter niet meer zo dat groene energie heel veel duurder is dan grijze energie. Inmiddels liggen de prijzen een stuk dichterbij elkaar. Bekijk de tarieven op Energieprijzen.nl en maak een berekening van wat dit voor jouw verbruik betekent wanneer je voor groene energie kiest.

Ben je benieuwd wat jij kunt besparen op je energiekosten?

In samenwerking met: